...Loading...
קבל מחיר הכי טוב שיש!

קורסי צלילה, טיולי צלילה,
קורסים לצילום תת מימי

השאירו פרטים ונחזור אליכם
עם הצעת מחיר!

שם:
טלפון:
הצעת מחיר ל:
דוא”ל:
הערות ובקשות מיוחדות:
...טוען...

הקניון של רודוס מזכיר את נחל צין

לא כדאי להגיע לרודוס רק כדי לצלול. אבל אם כבר הגעתם לסוף שבוע באי היווני היפהפה הזה, כדאי לכם לצלול במפרץ קליתאה. המים צלולים והנופים מדהימים

מאת אביעד הרפז

רודוס, העשיר והקוסמופוליטי שבאיי יוון, עלה על מפת התיירות הישראלית כבר לפני שנים רבות, עוד לפני טורקיה. ויש לכך סיבות טובות: המדובר באי יפהפה, שירותי התיירות בו איכותיים, הוא זול וקרוב לישראל.
רודוס גם מציע ערך מוסף לצוללים, ואם אתם כבר כאן, בהחלט כדאי לקפוץ למים לצלילה או שתיים.
באי פועלים כמה מועדוני צלילה, כאשר המומלצים שבהם הם ATERHOPPERS ו- DIVE MED. שני המועדונים מסבירי פנים, אדיבים ומגלים מקצועיות רבה, הצוותים שלהם דוברים אנגלית רהוטה וקל לאתר את מיקומם בנמל. לאלה שרוצים לערוך סקר שוק ולבדוק מה קורה במועדונים אחרים, כדאי לדעת שהמחירים בכל המועדונים הם פחות או יותר זהים ולכן פשוט חבל על הזמן.
רודוס מציע רק אתר צלילה אחד, במפרץ קליתיאה (KALITHEA BAY), הממוקם בחלקו הצפון מזרחי של האי. סירות המועדונים עוגנות בנמל מנדראקי (MANDRAKI) היפהפה, השוכן בבירת האי.
בשעה תשע בבוקר הרמנו עוגן ויצאנו לכיוון קליתיאה. אחרי חצי שעה הגענו לאתר הצלילה. הציוד האישי שלנו המתין לנו על ירכתי הסירה, ערוך בסדר מופתי כאשר שמו של כל צולל מוצמד למאזן שלו. מדריכות טובות מראה סייעו לנו בלבישת הציוד, והופ - למים.
ישראל ורודוס חולקות אולי את אותו הים, אבל אין מקום להשוות בין המים שלנו למים שלהם. הראות במי הבדולח של מפרץ קליתיאה היא של 15 מטר ביום רע, ושל 30 מטר ביום טוב. יתר על כן - הים נוח מאוד והזרם כלל אינו מורגש.
מה שמעניין בקליתיאה אינו הדגה-אשר אינה שונה בהרבה מזו שלנו, וגם לא הצמחיה, שמאופיינת במרבדים אינסופיים של אצות דהויות. האטרקציה העיקרית במקום היא הטופוגרפיה של הקרקעית. הנוף מתאפיין ברצף של גבעות, גאיות וקניונים רחבי ידיים. הראות המעולה ומזג האוויר הנינוח מאפשרים הנאה מרובה מהנוף המרהיב הזה, שמזכיר קטעים מסוימים בנחל צין.
לאחר הצלילה הראשונה, שנמשכה כ-50 דקות בעומק של 12 מטר קידם, את פנינו על הסירה צוות המועדון עם קפה מתוק ומהביל.
בין הצלילה הראשונה לשנייה צריך לקחת פסק זמן של שעתיים, ומומלץ לנצל את הזמן הפנוי על החוף הציורי של המפרץ.
בצלילה השנייה, ירדנו לעומק של 11 מטר, בקירבת החוף. עיקר הצלילה היתה במערכת של מערות רחבות ידיים, שגם הקלסטרופובים יכולים להרגיש בהן בנוח. אחת המערות מתחילה במצולות ומסתיימת מעל פני המים. המקום, אשר נראה מהיבשה אינטימי ומבודד, משך אליו צמד אוהבים אשר הופתע לגלות שבעה ראשים מגיחים לעומתו מן המים. בעוד שהצמד הנבוך אוסף את בגדיו, שקענו מטה חזרה מחוייכים, ויצאנו מהצד השני של המערה. גם צלילה זו נמשכה כ-50 דקות.
אין שום סיבה להפוך את רודוס לטרנד הבא של הצולל הישראלי, והאי היפהפה הזה הוא לא מקום שכדאי להגיע אליו במיוחד כדי לצלול, אבל למי שכבר הגיע לכאן כדאי מאוד לצלול.
למי שמתכוון לקחת את ההמלצה צעד אחד קדימה, הנה מספר טיפים:
מפרץ קליתיאה הוא אזור מוגן. יש להתייחס אליו בהתאם ולא להתפתות לקחת מזכרות מן הקרקעית.
המועדונים ברודוס מחזיקים רק מיכלי פלדה של 10 ליטר, והמשקולות נמדדות בק"ג. מומלץ להתייעץ עם צוות המועדון בבחירת המשקולות.
המטבע המקומי הוא הדרכמה. שקל אחד שווה בערך 100 דרכמות. מחיר הצלילה הראשונה הוא 14,500 דרכמות, ומחיר כל צלילה נוספת הוא 7,500 דרכמות.
שתי צלילות הן בהחלט מהנות וממצות. בדרך כלל מתלווה לקבוצה צלם המתעד את הצלילה בווידאו, וניתן לרכוש עותק תמורת תשלום נוסף.