...Loading...
קבל מחיר הכי טוב שיש!

קורסי צלילה, טיולי צלילה,
קורסים לצילום תת מימי

השאירו פרטים ונחזור אליכם
עם הצעת מחיר!

שם:
טלפון:
הצעת מחיר ל:
דוא”ל:
הערות ובקשות מיוחדות:
...טוען...

רשמי אולימפיאדה

החודשיים שחלפו מאז ירדו המנצחים הגדולים של תחרות הצילום הבינלאומית “אפסון הים האדום” מהדוכן, רק מחזקים את התחושה שהיינו עדים כאן למשהו גדול באמת: האירוע שהסתיים בטכס מרשים על מדשאות מלון ישרוטל ים-סוף באילת, שבר שיאים: בהיקפי הפרסים, במספר המשתתפים, אך, בעיקר באיכות העבודות שהגיעו לגמר
מאת: נחום דוניצה ושרון רייניס
צילומים: רזי לבנת ומישל בראונשטיין

חדר המחשבים. שעתיים לפני הטכס הגדול. מסביב יש אווירת שאנטי. מרגישים שהחבר'ה שכאן עושים את זה כבר חמש שנים ברציפות. המכונה משומנת היטב ואף אחד לא לחוץ, מה שמשאיר זמן לרוני סופר, יו"ר צוות השופטים לספר לכולם בגאווה לא מוסתרת על הצעצוע הסלולרי החדש שלו שמחובר באוטו, שמכיל לא פחות מ-30 ג'יגה של מוסיקה (מה שמאפשר לו להערכתי להגיע לירח ובחזרה - בנסיעה, בלי לשמוע את אותו שיר פעמיים).
פילו, הלא הוא דוד פילוסוף, האיש והאגדה, על תקן אמרגן העל והמפיק בפועל והרוח החיה של פסטיבל ותחרות "אפסון הים האדום" ( World of Underwater Images) מלווה בינתיים כמה סבלים מתנדבים שגוררים לבמה הגדולה את מדפסת הפורמט הרחב של אפסון, זו ששימשה את האירוע לכל אורכו של השבוע בהדפסת פוסטרים צבעוניים (שאחד מהם אף מצא עצמו מתחת למים, אבל, על כך, בהמשך). בירידה במדרגות הוא מנסה על הצוות את נאום הפתיחה שלו. חמש שנים או לא חמש שנים, מישהו צריך לברך את הקהל שראשונים ממנו כבר התיישבו לתפוס מקום טוב על המדשאות של מלון ישרוטל ים-סוף, אילת, בהמתנה לערב עמוס התרגשות ואדרנלין.
האירוע הבינלאומי המרכזי של עולם הצלילה והצילום התת-ימי, "אפסון הים האדום", הוא תחרות הפתוחה בפני צלמים תת-ימיים באשר הם, חובבים ומקצועיים כאחד. למאות הצלמים הצוללים שהגיעו מהארץ ומחו"ל למלון הסימפטי שמול השמורה התת ימית, חיכו השנה פרסים המסתכמים בגובה 80,000 דולר, כמו גם חבילות טיולי צלילה ברחבי העולם.
התחרות נערכה על ידי מגזין הצלילה הישראלי "ים" ופורטל הצלילה idive וענקית מוצרי ההדמיה, אפסון, היא זו שנתנה את החסות למפגש, שכבר זכה בעולם לכינוי "האולימפיאדה של הצילום התת-ימי". הפרס הגדול, בשווי כולל של 25 אלף דולר הורכב מצ'ק של 10 אלפים דולר של חברת אפסון ישראל ומטיול זוגי לשלושה שבועות לפפואה ניו גינאה.
"לא בכדי בחרה אפסון לתת חסות לאירוע כה גדול וייחודי: השמירה על איכות הסביבה והתרומה לתרבות בארץ עומדת תמיד לנגד עינינו", אמר אורן פליישר, מנכ"ל אפסון ישראל וצולל מוסמך בעל ותק בפני עצמו. "השילוב של הצילומים האיכותיים והצבעוניים, האקשן וההנאה מהצפייה בתמונות שיצולמו, הופך את החיבור לאפסון למושלם". פליישר, שמרבית הזמן נראה בשטח האירוע כשהוא לבוש חליפת צלילה, היה ללא ספק אחד האנשים היותר מצ'ופחים (מלשון צ'פחות, כמובן) בשבוע התחרות. בלעדי החסות הנדיבה קשה היה, אם בכלל, להרים הפקה שכזו ולחלק פרסים שכאלה והצוללים והצלמים מודעים לכך.


התחלה
ימי התחרות הראשונים לא הסגירו את המתח וההתרגשות. הסממן היחיד למה שהולך להתרחש בימים שבהמשך היה העובדה שכבר בחצות הלילה, עם מתן האות להתחלה, כבר היו כמה משוגעים לדבר שהתייצבו בלובי עם ציוד צלילה מלא על גבם. המחמירים אף ניצלו את הלילה ואת בוקרו של היום הראשון לפירוק והרכבת ציוד הצילום שלהם, מה שהביא כבר לטרגדיה הראשונה - משתתף חו"לי גילה שהמצלמה היקרה שלו לא שרדה את מי הים האילתי והוצפה כליל. אחד שהגיע בכדי לזכות היה טוביאס פרידריך, מגרמניה. הוא הגיע מצוייד ב-Canon D5 ובבית משובח, אבל, למרות הרושם המקצועי ביותר של הציוד החליט ללכת על מקצה החובבים. "אולי בשנה הבאה אעז להתחרות מול כל התותחים שהגיעו לכן", אמר האיש הצנוע (ואולי הריאליסטי?). ובכל זאת, בשעה 4.30 לפנות בוקר, במסדרונות המצוחצחים והמשופצים של מועדון "מנטה", נצפה פרידריך, כשהוא חוזר מצלילת צילום. "זה שאני בחובבים לא אומר שאני לא צריך לעבוד כמו מקצוען" הוא מבהיר בחיוך בלתי מתפשר.
ביום השני כולם כבר נכנסו לתלם. נכנסים למים, יוצאים, מתייבשים, מנקים ציוד, מחליפים חוויות, ממלאים מצברים ואויר ויורדים שוב. וחוזר חלילה. כולם ששים לעזור אחד לשני, אבל, ברקע לא שוכחים שמדובר כאן בתחרות לא קלה וכי המתמודד/ת שמולך יכולים להיות אלה שיקדימו אותך על חודו של כל ויקחו את הקופה הגדולה מתחת לאפך.
קבוצה אחת של עשרה צלמים בלטה במיוחד בימים הראשונים: 10 הזוכים הגדולים מחו"ל שבאו עם מטרה אחת: להנציח דג אחד - את הלוקוס האדום. לאחר חודשים של תחרות סוערת באינטרנט, שכללה קמפיינים וירטואליים, נבחר דג השנה ע"י גולשים מרחבי העולם כולו. הדג שנבחר, ברוב של 47% היה הלוקוס האדום, Red Grouper (למקום השני הגיע קיסרון הדור (Emperor Angelfish) עם 22.5% מהקולות, ובמקום השלישי, עם 10.2% מהקולות, דפדוף הפסים (Sergeant Major)). בין הנוכחים: מישל בראונשטיין, איש היי-טק מרעננה וצלם תת ימי חובב, שנבחר לייצג את ישראל במקצה הזה.

דג הלוקוס האדום הוא אחד מדגי השונית הנפוצים באילת. לדברי ד"ר מוקי שפיגל, ביולוג ימי מהמצפה התת-ימי באילת, זהו דג מאוד מעניין כמושא צילום, משום שהזכר שבו חי עם הרמון של נקבות, וכאשר אין זכר - אחת הנקבות משנה את מינה (וצבעה) והופכת לזכר ולשליטת הנקבות.
במהלך התחרות, זכה הלוקוס שנבחר ברוב מוחץ (25 אלף גולשים!), להיות מושא צילומיהם של הצלמים מרחבי העולם כולו שהגיעו לעשות "בוק צילומים" לדג, שישמש כ"דוגמן" לתחרות הצילום. הזוכה הוא זה שיוציא את מיטב התמונות של הלוקוס האדום, והוא יקבל ליד צ'ק על סך 5000 דולר, שיועבר כתרומה למען שימור הסביבה הימית.
בשלב הזה של התחרות מתחילים כבר להבין את הפסיכולוגיה של המתחרים. בשבילם התחרות היא רק יומיים, גג, יומיים וחצי. המטרה המוצהרת היא לגבש ערימת צילומים טובה ביומיים הראשונים וביום השלישי לבצע רק תיקונים קלים. בין לבין נראים בקהל הבוגר יחסית גם כמה ילדים נמרצים. אלה "ילדי אפסון הים האדום" שמשוטטים כאן תחת כנפיו של המנטור שלהם, רזי כהן ובחסות הקטגוריה החדשה שנפתחה לילדים מגיל 7-12. הילדים, בניגוד למבוגרים עמוסי מיכלי האוויר, התבקשו לצלם תוך כדי שנירקול במים הרדודים (במצלמת פילם חד-פעמית, או במצלמה דיגיטאלית עם מארז). "נושא הצילום פתוח ואין כל מגבלה מה מצלמים", אמר פילוסוף. "זה יכול להיות דג מעניין, צמחייה תת-ימית, או אולי נושא מוכן מראש שהצלמים הצעירים הכינו בבית והביאו לשטח... על המשתתפים היה לבחור את חמשת הצילומים הטובים שלהם, להעלותם על דיסק ולהעבירם אלינו. השופטים יבחרו מכל משתתף את הצילום הטוב ביותר מתוך חמשת הצילומים שהוגשו".


מפגשי הכנה לקראת התחרות שהכין את החבר'ה הצעירים לאיך מגיעים לתוצאות וזוכים, התקיימו באילת, במועדון הצלילה 'מנטה', בהנחיית בועז סמוראי, צלם תת-ימי (מזוכי תחרויות אפסון בשנים שעברו) ומדריך צלילה. במפגשים קיבלו הילדים הסברים על ציוד הצילום, הסברים על איך צוללים ומצלמים בצלילות שנירקול וטיפים לגבי אתרי צילום מומלצים בים האדום ובעלי החיים החיים בו. במהלך התחרות עמד לרשות הילדים צוות של 'פוטו יוגנד' שסייע לכל אורך הדרך ועד שלבי בחירת הצילומים והגשתם לשופטים (ילדים ובני נוער אף הם).
בערב, כמיטב המסורת: מסיבה באקוואריום הענק של המצפה התת-ימי, מקום שתמיד מרגש לחזור אליו. אורחים, שותפים, צוללים וצלמים, מתקבצים תחת עינהם הפקוחות של הדגים שמשייטים להנאתם מסביב להרמת כוסית, יין ובירה, בירה ויין. ובכלל, נראה שמסיבות סוף היום, היו לאחת האטרקציות המרכזיות במפגש בן השבוע. לקראת שעה שש בערב, כולם מגיעים, עייפים, מלאי אנרגיות חיוביות ואז קצת אלכוהול, קצת נשנושים (הכי אהבנו את הערב הקפריסאי שארגנה לשכת התיירות הקפריסאית), מוסיקה מקפיצה. מה צריך יותר מזה.
לשלב השיפוט כולם מגיעים סחוטים. פיזית ונפשית. "טירונות", מגדיר את הסיטואציה רוני פוגלמן, צלם מוכשר ומשתתף ותיק. "אבל, בינינו, לשופטים לא ממש משנה אם השקעת בצילום הזוכה שתי דקות או כמה ימים". והשופטים, עטויי גופיות לבנות שעליהן באותיות קידוש לבנה המילה Gury (שכבר הפכה לבדיחה הקבועה של האירוע) מתחילים לשוטט בסביבה וזה כבר לא צחוק. בשלב הראשון הם מתחילים עם שיפוט ה"צילומים מהעולם" שתלויים בלובי מלון ישרוטל ים-סוף. איטלקית, רוסית, פינית ועברית מתערבבות ביחד ואחר כך עוברים למנות העיקריות. בין לבין הם מוצאים זמן לרדת עם כל חבורת המשתתפים אל ה"סטיל" לצילום קבוצתי. יחד איתם יורד שלט ענק שהודפס על ידי הצוות של אפסון ופוטו יוגנד, שמנסים (ומצליחים) להוכיח שגם למי מלח אין השפעה על איכות ועמידות ההדפסה.



פיניש
"זו ללא ספק השנה הכי קשה שהיתה לנו בשיפוט עד היום", אמר סופר. "רוב הזמן הלכנו מכות עד השעות הקטנות של הלילה... זו השנה הכי טובה מבחינה ויזואלית עד היום - כולל בקטגוריית החובבים. שם הרמה היתה פשוט מרשימה עם תוצאות מפתיעות שלא פעם עלו על אלה של הקטגוריות המקצועיות".
והטכס? כמו בכל שנה, מתעלה על זה שקדם לו. אנשי ישרוטל הרימו במה לתפארת, להקת הרוק התעלתה על עצמה, התפאורה, על מסך הענק שלה, היתה מרשימה ביותר והקהל התוסס שחיכה בסבלנות במשך מעל שתיים להכרעת השופטים דאג לאנרגיות החיוביות. וכאלה היו בשפע. הנה למשל אלברטו מורו פליקוני, צלם תת-ימי ידוע, שופט בתחרות לעת מצוא, אבל, גם, זמר רוק משכמו ומעלה. פליקוני פרץ לבמה עם ביצועים משלו במבטא איטלקי לרולינג סטונס, כשהוא מקפיץ את כולם מהכסאות. התחלה טובה לערב, בו על המרקע, נראו מהטובים בצילומים שנראו עד היום בתחרות. צילום רודף צילום, קטגוריה רודפת קטגוריה וכולם פוזלים לכיוון הצ'ק הגדול באמת. לשם נשואות העיניים. ובינתיים על הבמה נזרקים סכומים: 4000 דולר, 2000 דולר. קטן עלינו. אנחנו מחכים לכסף הגדול. פילו עולה וזוכה לתשואות. "אנחנו תחרות הצילום המובילה בעולם בהיקף הפרסים שאנו מעניקים לזוכים שלנו", הוא אומר וזוכה לעוד תשואות.
ואז לרגע לו כולם חיכו: לבמה מוזמן ארטורו טלמן. כוכב ותיק בתחרות. הוא מחבק את הצ'ק הענק עליו כתוב 10,000 דולר ולא מאמין. על הבמה מאחור עוד עומדים אלפי בקבוקי בירה - הפרס השני. כמה דקות אחר כך וגם הם לא שם. עכשיו מתחילה החגיגה האמיתית.

והזוכים הם:
                                          פרסים וקטגוריות לצילומים באילת:

ארטורו טלה טלמן מספרד זכה בפרס "חמשת הצילומים הטובים ביותר"
ארטורו זכה ב- 10,000$ מתנת חברת אפסון
ועוד ספארי צלילות זוגי של 3 שבועות בפפואה ניו-גינאה, בשמורות וואלנדי ולולטה, על גבי יאכטת הצלילות "פברינה" + כרטיסי טיסה מסינגפור/ פפואה/ סינגפור בחסות משרד התירות של פפואה ניו גינאה.
ארבעה מועמדים נוספים:
איציק יוגב מישראל
אמיר שטרן מישראל
מרק פולר מישראל
רוברט ביילי מאנגליה

פדריק ארנסטון משבדיה זכה בפרס "התמונה הבודדת הטובה ביותר":
פדריק זכה באלף בקבוקי בירה "מכבי" וגם ב-11 ימי הפלגה - ספארי צלילות באיי קוקוס. בחסות Undersea Hunter Group.
ארבעה מועמדים נוספים:
קרי ווילק מקנדה
מרק פולר מישראל
פאולה פייפרמן מארגנטינה
שירן וולק מישראל

מרק פולר מישראל זכה בפרס ראש עיריית אילת:
מרק זכה ב-2000$ עבור התמונה שנבחרה לשער אלבום התמונות 2009 ובנוסף קיבל הזוכה סט של 3 ארגזי צילום EXPLORER
מתנת Meralin.
ארבעה מועמדים נוספים:
ארטורו טלה טללמן מספרד
קרי ווילק מקנדה
מרק פולר מישראל
שירן ווילק מישראל

קרי ווילק מקנדה זכה בפרס השופטים:
קרי זכה בצ'ק בסך 5000$ לקניית מארז למצלמת ניקון של חברת SeaCam.
ארבעה מועמדים נוספים:
גדי פורט מישראל
אילן בן טוב מישראל
קרן לוי מישראל
פטריק ניומן מגרמניה

קטגוריה מיוחדת למתחילים:
בפרס האקדמיה זכה דניאל דורון בשנת לימודים בקמפוס של אוניברסיטת בן גוריון באילת.
אילן בן טוב זכה בפרס הראשון
ספארי צלילות (לאחד) בו תשע לילות על גבי ספינת הצוללים M/S Spirit of Niugini
מתנת Tawali resort Papua New Guinea.

קרן לוי זכתה בפרס השני
7 לילות (לאחד) בכפר הצוללים Tawali
מתנת Tawali resort Papua New Guinea.
אלעד הלוי זכה בפרס השלישי
4 ימי ספארי לשניים על גבי ספינת צוללים Sea Queen מתנת אילן ורד WildDive.

קטגוריית הוידאו קליפ
איתן נדל זכה בפרס: ספארי צלילה לזוג במלדיבים על גבי MV Sea Queen or MV Sea Spirit live aboard, Maldives Scuba Tours
 + מארז למצלמת וידאו RV100 מתנת חברת Diveross.
שלושת המועמדים הנוספים:
אדוארד סניג'רסט מהולנד
עדי רייס מישראל
ברוך יופה מישראל

ילדי אפסון הים האדום על שם רזי כהן
בפרס הראשון זכה עידו פרקל בקורס שני כוכבים מתנת מועדון הצלילה מנטה + מצלמה תת מימית אולימפוס מתנת אלודה יבואני אולימפוס בישראל.
במקום השני זכה עומרי ברקי בקורס כוכב אחד מתנת מועדון אקווה ספורט.
במקום השלישי זכתה סיון שאושט בקורס כוכב אחד מתנת מועדון ריף הדולפינים.


פרסים וקטגוריות לצילומים מהעולם:

דייויד וזרו משווצריה זכה בפרס חמשת הצילומים הטובים ביותר (פורטפוליו) צילומים דיגיטליים בחסות אפסון
דייויד זכה במקרן קולנוע ביתי אפסון TW 1000 1080-p ועוד ספארי צלילות זוגי בים האדום על גבי היכטה GHAZALA1 מתנת Sinai Divers.
ארבעה מועמדים נוספים:
פרנקו בנפי משווצריה
לוק אקרט מבלגיה
מישל דוינו מאיטליה
סלמזי דניאל מהונגריה

דייויד הנשאו מספרד זכה ב-2000$ בקטגורית תמונת הצבע הטובה ביותר לזכרו של ישעיהו (שייקה) וילקנסקי
ארבעה מועמדים נוספים:
דייויד וזארו
ז'אן לואידנן מצרפת
סטיבן קובק מארה"ב
סטיבן קובק מארה"ב

בפרס האוניות הטבועות בשחור לבן זכה פרידריך טוביאס מגרמניה
טוביאס זכה ב-2000$ מתנת משרד התיירות הקפריסאי ועוד מחשב שעון צלילה D9 מתנת Suunto.
ארבעה מועמדים נוספים:
עדי רייס מישראל
אלכסיי סטוידה מרוסיה
אלכסיי סטוידה מרוסיה
מגנוס לונדגרן משבדיה

בפרס שמירת הטבע זכה אלברטו רומאו מאיטליה
אלברטו זכה ב- סאפרי צלילות זוגי בתאילנד על גבי היכטה SY Siren WorldWide Dive and Sail לצילום דיגיטלי בודד בנושא שמירת טבע.
ארבעה מועמדים נוספים:
דייויד וזארו משווצריה
ויורה אלסיו מאיטליה
סקוט פורטלי מאוסטרליה
דייויד וזארו משווצריה

בפרס התמונה ההומוריסטית זכתה שרון ריניס מישראל
שרון זכתה ב-11 לילות ספארי צלילות לזוג על גבי היכטה Cheng Ho באלי, מתנת Kararu Dive Voyages.
ארבעה מועמדים נוספים:
יוהנס פלטן מישראל
סטיבן קובק מארה"ב
יגאל אהרוני מישראל
יוהנס פלטן מישראל