...Loading...
קבל מחיר הכי טוב שיש!

קורסי צלילה, טיולי צלילה,
קורסים לצילום תת מימי

השאירו פרטים ונחזור אליכם
עם הצעת מחיר!

שם:
טלפון:
הצעת מחיר ל:
דוא”ל:
הערות ובקשות מיוחדות:
...טוען...

מניעת מחלת דקומפרסיה

צלילה היא אולי הספורט המרתק ביותר. בניגוד לענפי ספורט אחרים, שנחקרו ונלמדו על מנת לאפשר לנו להבין את השפעתם על הגוף האנושי, צלילה נשענת על מודלים תיאורטיים. אמנם אלו תיאוריות שעובדות כבר שנים רבות אבל עדיין – תיאוריות.

 

פורסם ב 17.7.2012, ב TDI NEWSLETTER
תרגום ועריכה: אילן ברקוביץ'

 

יהיה מוגזם אם נאמר, שהמומחה הגדול והמנוסה ביותר בתחום יכול לצפות בוודאות את התוצאה של כל צלילה אצל כל צולל בכל רגע. הנושא הראשי והנפוץ ביותר (וגם השנוי ביותר במחלוקת) הוא מחלת הדקומפרסיה (DCS) ואיך ניתן להימנע ממנה.

 

הדבר הברור הראשון הוא, שצלילות מתבצעות בכל שנה, כל השנה. החל מצלילות רדודות לאורך השונית בעומק 10 מטרים ועד לגילוי ספינות טרופות בעומק 100 מטרים. כל הצלילות הללו מסתיימות ללא תקריות או פגיעות. מעבר לעומקים ולתנאים המשתנים של הצלילות עצמן, הרי שיש משתנים רבים נוספים שלא קשורים ישירות לצלילות: גיל הצוללים, מצבם הבריאותי, PFO, הידרציה וגורמים נוספים, אשר יוצרים מצב מורכב ביותר. וזה מציב בפנינו את השאלה: איך נוכל להקטין את הסיכוי ל DCS?

 

במהלך השנים, צוללים סיגלו לעצמם מספר אסטרטגיות על מנת להקטין את הסיכויים לחלות במחלת הדקומפרסיה.

 

הנה רשימה קצרה של חלק מהן:
• חניות עומק
• קצב עלייה איטי יותר
• הידרציה גבוהה
• הימנעות משתיית אלכוהול
• הימנעות מקפאין
• שימוש בתערובות מבוססות הליום בכל שלבי הצלילה

 

בזמן שכל אחד מהרשומים מעלה בוודאי לא יכול להזיק, אין עדיין פתרון קסם להימנעות מ DCS. הרוב המכריע של הצוללים עדיין מבצע צלילות פעם עד פעמיים בשנה. יתר על כן, צוללים אלו נוטים לדחוס כמות גדולה של צלילות בפרקי זמן קצרים מאד. הכוונה שהם מבצעים 25 צלילות ומעלה בטווח של שבוע על ספינות טרופות בספארי צלילה. הם בד"כ בחופשה במהלך זמן זה ואף שצלילה היא המטרה העיקרית של החופשה, הם נהנים גם מהפן ה"יבש" של חופשה כזאת, בחגיגות ובילויים בזמן שאינם במים.

 

גורם חשוב נוסף הוא, שחופשות אלו נמצאות באתרים אשר לרוב חמים משמעותית מאשר הסביבה בבית, החשיפה לשמש מוגברת והיא מעלה את הסיכוי להתייבשות, בשיתוף עם אלכוהול, שעות ערות ארוכות וחגיגות.

 

בעשר השנים האחרונות התקדמו התוכנות לתכנון דקומפרסיה מאד, וכיום - רובן מאפשרות למשתמש לעדכן את התוכנה ברמת השמרנות הרצויה. לרוב, צוללים מעדכנים את רמת השמרנות ע"פ העדפות אישיות. יחד עם זאת, כדאי גם שיתחשבו בגורמים סביבתיים ומצבם הנפשי.

 

לצוללים כדאי להקפיד על הכלל הבא: אם הצלילה עתידה להיות מאתגרת מבחינת טמפרטורת המים, ראות לקויה או זרם חזק. אם מדובר בצלילה בתנאים לא מוכרים, אשר מעלה את רמת ההתרגשות והלחץ, עדכנו את התוכנה במחשב למקדם שמרנות גבוה יותר לצלילה.

 

העצה הטובה ביותר תהיה להישמע לגופכם ולבצע צלילה שמרנית. אם אתם מרגישים שמצבכם הגופני ירוד או שמשהו לא מרגיש טוב, וותרו על הצלילה הבאה ונוחו במקום. עצה זו נכונה לכל צולל, לא רק לצוללי החופשות.

 

צלילה אמורה להיות פעילות ספורטיבית מהנה, לא פעילות תחרותית או אתגרית. מאמץ יתר במהלך, בין או לאחר הצלילות לא יהיה רעיון טוב. תיהנו מזמני ההפסקה בין הצלילות, תיהנו ותחלקו את התמונות שצילמתם. הורידו את הסרט שצילמתם למחשב או סתם העבירו את הזמן עם חבריכם לצלילה במנוחה ורגיעה.

 

כאשר תרגישו מוכנים, בצעו את הצלילה הבאה בהנאה רבה בהרבה.

 

אם תוסיפו מרכיב שמרני לצלילות שלכם ותהיו קשובים לצרכי גופכם, הסיכויים לחלות במחלת הדקומפרסיה יקטנו באופן מהותי.

 

תיהנו מהתשוקה שלכם וצאו לצלול!

 

למדו עוד על תחום זה בקורס צולל נהלי דקומפרסיה  

 

לרכישת ביטוח צלילה ל - 5 ימים לחץ כאן
לרכישת ביטוח צלילה שנתי בינלאומי לחץ כאן