...Loading...
קבל מחיר הכי טוב שיש!

קורסי צלילה, טיולי צלילה,
קורסים לצילום תת מימי

השאירו פרטים ונחזור אליכם
עם הצעת מחיר!

שם:
טלפון:
הצעת מחיר ל:
דוא”ל:
הערות ובקשות מיוחדות:
...טוען...

לדוד משה היתה חווה

עם עצירת הצלילות בסיני, החלו לצוץ גם האלטרנטיבות הסודיות. והפעם: כקילומטר אחד בלבד מן החוף הצפוני של אילת, האטרקציה החמה הבאה - חוות הדגים של "דג סוף", אתר גידול מסחרי המהווה מקום מסתור לדגי שונית רבים, לטונות, פלמידות, ברקודות ואפילו כרישים ודולפינים

כתב וצילם: אילן ורד

להקות דגים, דגי ים פתוח גדולים, כרישים, אלמוגים רכים צבעוניים וצלילות במים כחולים הם חלק בלתי נפרד מכח המשיכה של סיני. רבים הצוללים, מנוסים כמתחילים, החושקים באתרי הצלילה של סיני בגלל הסיכוי הגבוה לצפות בנופים תת-ימיים אלו. אילת נתפסת לרוב כאזור צלילה המיועד לצפייה בדגי שונית קטנים וקבוצות אלמוגים ההולכות ונהרסות. אבל, לא עוד. בעקבות המשבר הביטחוני, נוצר מצב בו הצולל הישראלי חושש ממעבר הגבול לסיני ורבים מוותרים על חופשת הצלילה בטענה כי אין בשטחנו אתרי צלילה מרגשים ומפתיעים. במועדון הצלילה "סיאם 2000" באילת, הרימו את הכפפה ויצאו לבדוק אלו אופציות חלופיות ניתן למצוא באזורנו על מנת לספק את הצולל ההרפתקן. התשובה הגיעה בדמותו של אתר צלילה מלאכותי, המזכיר את אתרי הצלילה הטובים של סיני - חוות הדגים של "דג סוף".
חוות גידול הדגים של חברת "דג סוף" פועלת משנת 1992. זוהי חברת היי-טק 'ירוקה', העוסקת בחקלאות ימית, כשכל מערכות הגידול וההזנה ממוחשבות. החברה עוסקת בגידול דגי ים מסוג דניס ולמברק החיים בים סוף מאז ומתמיד. כ30- עובדי החברה עוסקים בגידול הדגים, תחזוקת המתקנים הימיים, אריזת הדגים ושיווקם, כשהתוצרת מגיעה עד כ1000- טונות דגים בשנה.


על החבלים גדלים אלמוגים רכים המוכרים מסיני


כלובי הדגים של חברת "דג-סוף" ממוקמים כקילומטר אחד מהחוף הצפוני של אילת, קרוב לגבול עם עקבה. הכלובים מגיעים עד עומק של כ15- מטר, כשהקרקעית מתחתם היא בעומק של 60-45 מטר. למעשה גדלים הדגים בסביבתם הטבעית, תוך השתלבות במערכת האקולוגית של האזור. כלובי הדגים ותשתיות החווה מהווים מקור מחייה לכמות מגוונת ועשירה של חסרי חוליות, אצות, ודגים. מעין שונית מלאכותית צפה. האזור יצר סביבו נישה אקולוגית מדהימה וזהו למעשה האזור העשיר ביותר בראש המפרץ מבחינת הסוגים וכמויות החיים הימיים. החווה מהווה מקום מסתור לדגי שונית רבים ולמאות טונות של דגי בר החיים בצד הכלובים, החבלים והקרקעית. מחזור החיים של סוגי דגים רבים מתחיל בצד הכלובים כשלאחר מכן הם מתפזרים לים ולשוניות האלמוגים באזור.
כמויות הדגה מושכות את דגי הים הפתוח וכמעט בכל צלילה ניתן לראות להקות טונות, פלמידות, ברקודות ואפילו כרישים. גם הדולפינים, המסתובבים במפרץ, מגיעים לכאן פעמים רבות במשך היום ולא מן הנמנע כי הצוללים באתר ייתקלו בהם.
בחודשי האביב, כשכרישי הלווייתן מגיעים לאילת, ניתן לראותם כמעט בוודאות ליד כלובי הדגים של חברת "דג סוף".


כלובי הדגים הצפים בים הפתוח


מועדון הצלילה "סיאם 2000", שזיהה את הפוטנציאל התיירותי לצוללים, החל לבצע צלילות באתר בתחילת דצמבר 2000 ותגובות הצוללים עומדות בציפיות. הצלילה יוצאת מסיאם בכל ימות השבוע. מעמיסים את ציוד הצלילה על הסירה ולאחר כ10- דקות מגיעים לחוות הדגים. לפני ההתארגנות על הפלטפורמה הצפה ניתן הסבר כללי על המקום, על החקלאות הימית בארץ ובעולם, ביצוע הצלילה ומה צפויים לראות במהלכה.
הצלילה מתחילה בהעמקה הדרגתית לעומק 15 מטר וריחוף תחת כלובי הדגים. בהמשך הצלילה מרחפים בין הכלובים בתוך להקות דגים גדולות כשמדי פעם חולפים דגי ים פתוח גדולים המקיפים את הכלובים. כל זאת על רקע תשתית החווה עליה החלו להתפתח אלמוגים רכים צבעוניים המוכרים מסיני.
הצלילה יוצאת בליווי מדריך, שהוסמך לבצע את הצלילה בצורה בטוחה, והיא מוגבלת לצוללי 2 כוכבים ומעלה השולטים באיזון.

להצטרפות לאלפי מנויי מגזין ים לחץ כאן
רק 26 ש"ח
לרכישת ביטוח צלילה לחץ כאן