...Loading...
קבל מחיר הכי טוב שיש!

קורסי צלילה, טיולי צלילה,
קורסים לצילום תת מימי

השאירו פרטים ונחזור אליכם
עם הצעת מחיר!

שם:
טלפון:
הצעת מחיר ל:
דוא”ל:
הערות ובקשות מיוחדות:
...טוען...

ה P-Valve

או קיי, הרימו ידיים כולכם, מי לא ויתר על כוס מים נוספת רק בגלל שעמדתם לרכוס את רוכסן החליפה היבשה? ויותר מזה, כמה פעמים הייתם עטופים וסגורים בנוחות החליפה היבשה, תלויים בחניה בסופה של צלילה ארוכה ומהנה ... ומצטערים על כוס מים אחת יותר מידי ששתיתם?

כתיבה: סטיב לואיס, 14.1.2013, TDI NEWSLETTER
תרגום לעברית: אילן ברקוביץ'

 

 ובכן, הפתרון לאתגר מסוים זה יהיה לצלול עם P-VALVE (שסתום השתנה), ולאלו מכם שאינם מכירים את הקונספט של "בואו נעשה חור בחליפה תקינה לחלוטין על מנת לזכות במעט נוחות", אפשר לאמר את זה ככה: "אם יש לכם כמה שקלים פנויים, אני לא מכיר סיבה טובה יותר לבזבז אותם". אז בואו ונעבור על מספר הסיבות למה?

 

ישנו קשר קלוש המקשר בין איזון נוזלים בגוף לבין DCS. רובנו גדלנו על תיאוריות מלומדות ביותר בנושא, מטעם גופים מחקריים רציניים כגון DAN, המרכז הרפואי האוניברסיטאי "דיוק" ועוד גופים היפרבאריים שונים, כמו גם קבוצות צוללים טכניים שאמרו לנו ששתייה מרובה עוזרת לצמצם את הסיכון למחלת הדקומפרסיה. יחד עם זאת, החומר המחקרי והמדעי המתועד, הכולל נתונים בדוקים ויציבים, מועט ביותר.

 

 עם זאת, רוב בעלי הסמכא בתחום הצלילה הטכנית יצהירו, שעל אף שהמדע אינו החלטי בנושא, הידרציה טובה הנה המפתח לצלילה טובה, בכל צלילה.

 

"שתיה מרובה" היא המנטרה הנפוצה ביותר ורובנו נוהגים על פי  קו מנחה זה ללא עוררין. בירחוני רפואת הספורט, פורסמו כמויות עצומות של מאמרים וכתבות המצביעים על החשיבות הגדולה של הידרציה טובה והביצועים המעולים של המוח והשרירים אצל אתלטים. אתם יכולים לחשוב שמידע זה רלוונטי, או לא רלוונטי, אליכם ולצלילה, אבל אני חושב שלי הוא חשוב.

 

היו מקרים שבהם הרגשתי איטי וחלש יותר מהרגיל וזאת כתוצאה מהתייבשות.

 

לכן, הממוצע היומי שלי בשתיית נוזלים הוא בסביבות שלושה ליטרים ללא קשר לתדירות הצלילות. שתיה לפני, אחרי ולפעמים תוך כדי צלילה הפכה כבר מזמן לנורמה קבועה. אולם, התנהלות זו מביאה אתה פוטנציאל גבוה של הרצון לרוץ לשירותים אחרי שרכסנו את רוכסן החליפה היבשה, השאלה הנשאלת בסוף: איך ואיפה?



 

בואו נדון ראשית ב "איך"?


ישנם כמובן חיתולים למבוגרים המיועדים לגברים ולנשים. בזמן שאלו יכולים לתת פתרון תקף לחלקנו, חיתולים אינם הפתרון ה"ירוק" ביותר ובוודאי אינם הפתרון היעיל ההיגייני או הנוח ביותר. ועדיין, לא ברור לגמרי מי היה "הגאון", שהחליט שהתשובה הטובה ביותר ל"איך", תהיה לחבר מתקן אינסטלציה לשסתום פתיחה מהירה על רגלו של הצולל, שכאשר הוא סגור מונע ממים לחדור, אבל כאשר הוא פתוח מאפשר לנוזלים לצאת אל מחוץ למערכת החליפה.

 

הקישור בין החלק החיצוני של החליפה והצולל מושג ע"י שימוש בעזר רפואי קטן הידוע בשם קונדום-קטטר (נרחיב על כך בהמשך).

המפגש הראשון שלי עם מה שמכונה  P-VALVE היה בזמן שביצעתי צלילת מערות בצפון פלורידה. כדי להתקין את הדגם החדש של השסתום אותו קניתי, על חליפה יבשה ותקינה לחלוטין, נדרשתי ללא מעט כוח רצון, שימוש בתרמיל של כדור בקוטר 0.45, פטיש והכנסת לוח עץ למיקום אסטרטגי בתוך שרוול הרגל השמאלית של החליפה. זה עשה את העבודה. לאחר ביצוע הניקוב (שהיה ביצוע נקי ומדויק), כמות נדיבה של דבק, טבעות וברגים, התוצאה הייתה אטימות מלאה למים.

 

מאז ההתקנה ההיא, החלפתי כבר יותר מעשר חליפות ובכל רכישה חדשה דאגתי להתקין ע"י היצרן או בהמשך כשדרוג מקומי שסתום P-VALVE מסוג זה או אחר, ודי מפתיע, כולם תפקדו באופן מוצלח. כל מה שנשאר מהחוויה שלי עם ה P-VALVE הוא החיבור בין זה, אלי!

 

הכניסו את מילות החיפוש קטטר חיצוני לגברים ומנוע החיפוש גוגל יציע לכם אינספור של תוצאות משעשעות ולפעמים מטרידות של סיפורים על ....הבעיות.... שמהן סבלו צוללים ברחבי העולם עד שהגיעו לחוף המבטחים בעניין שימוש בסוג הנכון, לבישה, שימוש, הסרה נכונה ואיך להפטר מהם בגמר השימוש.

 

למרות שיש בי רצון עז לספר לכם על ההתנסות האישית שלי, בחרתי להישאר בתחום העצות בלבד. בזמן שקונדום-קטטר הנו צינורית קטנה העשויה מלייטקס או סיליקון, כאשר צד אחד מעוצב ללבישה והצד השני מיועד לחיבור לסוג של צנרת..... הכוללת גם P-VALVE של חליפה יבשה. לא כל הקטטרים דומים זה לזה. קטטר חיצוני לגברים מוצע במספר דגמים שונים, חומרים שונים וכן.... במידות שונות.

 

ניתן לרכוש אותם בחבילות דרך האינטרנט, מספקי ציוד רפואי וממרכזי צלילה המחזיקים מלאי מצומצם של דגמים וכמויות ומיועדים לצוללים המעוניינים בכמויות קטנות.

 

הניסיון שלכם ישתנה עם הזמן, אולם לפחות ע"פ המלצות היצרן הגדול בשוק הדגם הפופולרי ביותר של קונדום-קטטר הוא מסוג SELF-ADHERING AND NON-LATEX המיוצר ע"י חברת LIGHTHOUSE בסט. לואיס מיזורי.

 

דגם זה מצויד בפס רחב של דבק מצידו הפנימי על מנת לעזור בהחזקת הקונדום במקומו, דבר חיוני ביותר למהלך הצלילה, אבל דורש לעיתים נפש אמיצה, במהלך ההסרה.

 

דבר אחד נוסף: "מה שאתם הצוללים צריכים לקחת בחשבון" אמרה הדוברת הנחמדה מחברת LIGHTHOUSE, "הוא שדגמים אלו תוכננו ועוצבו על מנת לשמש אנשים בעלי צרכים מיוחדים כמו ישיבה בכסא גלגלים או נכים מסוגים שונים הנמצאים רוב הזמן במיטה ולא שוחים להם ברחבי האוקיינוס".

 

הגברת התעקשה שהתאמת הגודל הנכון (של הקטטר, כן?) לצולל חיונית, כדי "להישאר מחוברים" ואני מסכים אתה!

 

נראה לי שנשאיר את המשך ההתעסקות בנושא זה כך ונקרוץ מעט למעצבת של המקבילה הנשית למערכת הגברית ה SHE-P.

 

על פי עדותן של בנות זוג לצלילה, האביזר הזה רחוק מלהיות מושלם. ויחד עם זאת (עד כמה שזה תמוה, יחסית להתקן חדש ולא מוכר כל כך), אביזר זה עשה מהפכה של ממש בחוויה של יום צלילות על ספינה למאות נשים ברחבי העולם.

 

המתקן מאפשר להן, כמו לבני זוגן הגברים, להתחבר לשסתום פליטה חיצוני ולבצע צלילות בהידרציה גבוהה.

 

ברוכות הבאות למועדון, נשים!

 

זו לא תהיה הפתעה גדולה, לפחות לכל אדם שעיניים בראשו והבנה בסיסית בפיזיקה, לקלוט שחיבור של צינורית למתקן בורג חלול או שסתום פתיחה מהיר בחלק החיצוני של החליפה היבשה יהווה מערכת לא מאוזנת. מה שאומר שהלחץ בתוך החליפה, הלחץ מחוץ לחליפה והלחץ בשסתום עצמו אינם זהים.

 

על מנת להימנע מהפתעות לא נעימות וכהקדמה לעלייה בלחץ הסביבתי, יש להכין את הצנרת במערכת לא מאוזנת לפני הצלילה ע"י "דריכה" או מילוי הצינור לפני התחברות הצולל/ת. הכנה לא מתאימה עלולה לגרום לצינור המחבר בין הצולל לבין הבורג להידחס ולגרום לטראומה לא קטנה..... בלשון המעטה.

 

אופצייה נוספת היא שסתום P-VALVE מאוזן.

 

שסתום מסוג זה מותקן עם תוספת קטנה של צינורית המורכבת לתוך הצינור הראשי מהצד ומיועדת להחדיר אוויר בלחץ הנמצא בתוך החליפה אל הצינור והשסתום ובכך להשוות את הלחץ ולחסוך את הצורך בהכנת המערכת ע"י מילוי הצינור בנוזל. יש צוללים המקדשים את השסתום המאוזן, אולם יש אחרים הנשארים נאמנים לשסתום הלא מאוזן המקורי מהסיבה ששסתום מאוזן נוטה לדלוף יותר ולא, לא מדובר בדליפה של נוזלים שמקורם מחוץ לחליפה.

 

ולסיום, ניקיון:

 

יש כמה עצות טובות לשמירה על שסתום נקי והיגייני. אני מכיר הרבה צוללי מערכות סגורות ששוטפים את ה P-VALVE בעזרת נוזל ניקוי של מערכות סגורות. אחרים משתמשים בחומץ לבן ובאלכוהול ואז שוטפים במים. יש המשתמשים בתערובת מדוללת של אקונומיקה ומים. אני משתמש בנוזל בריכוז 10% של DETTOL™. זהו נוזל אנטיספטי מחטא הניתן לרכישה על המדף ברוב בתי המרקחת. לנוזל יש ריח של שמן אורנים והחומר הפעיל בו הוא CHLOROXYLENOL חומר חזק למדי לחיסול חיידקים. נתקלתי לראשונה בחומר המחטא הזה בשימוש לחיטוי פצעים פתוחים והנחתי שאם החומר הזה טוב דיו לביה"ח המלכותי-אוניברסיטאי של המפסטד, אז כנראה שאני יכול להשרות בו את ה P-VALVE ואת פנים החליפה שלי.

 

ושוב, יכול להיות שהניסיון שלכם עשיר בנושא, אבל מניסיוני לאורך שנים רבות, השרייה בחומר הנ"ל ושטיפה יסודית במים עשו את העבודה ושמרו עלי מפני זיהומים בהרבה, הרבה צלילות.

 

ובכן, אין הרבה מה להוסיף חוץ מאשר שגם אם חבר המושבעים עדיין יושב על המדוכה בעניין הקשר שבין הידרציה ראויה ו DCS, רבים מאתנו בוחרים לשתות הרבה במהלך פעילות צלילה ומרגישים הרבה יותר טוב שיש לנו אפשרות להפטר מהעודפים במהלך הצלילה!

מה שמשאיר אותנו עם השאלה הלא פתורה איפה? ובכן, בלי להיכנס ליותר מידי פרטים... איפה שבא לכם במהלך הצלילה.

צלילה בטוחה.