...Loading...
קבל מחיר הכי טוב שיש!

קורסי צלילה, טיולי צלילה,
ציוד צלילה, ציוד צילום תת מימי
קורסים לצילום תת מימי

השאירו פרטים ונחזור אליכם
עם הצעת מחיר!

שם:
טלפון:
הצעת מחיר ל:
דוא”ל:
הערות ובקשות מיוחדות:
...טוען...

שארם. אוקטובר 1998. היה סבבה

10 שנים אחרי הביקור הקודם בשארם, מגלה גיורא רז, כי שארם כבר איננה רק מועדון הצלילה של רולף, מלון סנאפיר ה"זרוק" של עאדלי והחושות של אומבראק. לא ולא. מדובר במקום, המציע לצולל הבליין, חובב האוכל, הריקודים והלינה האיכותית, מגוון אפשרויות מפתיע ביותר

 

כתב וצילם: דוד פילוסוף

 

לפני עשר שנים, בשנת 1988, היו בשארם א שייח 1,030 מיטות בבתי מלון.כיום מוצעות לתיירים שם, למעלה מ- 30,000 מיטות, וזה עוד לא הסוף. וזו, אולי, כל התמונה.

סחרור בניה מטורף שכזה לא ראיתי מעולם. בונים הכל ובגדול. בתי מלון ענקיים, מועדוני צלילה, מרכזי קניות, חנויות, בתי דירות ווילות מפוארות. משארם אל מויה בדרום, עד לגבול שמורת נבק בצפון. כל פיסת חוף, כל "ראס" וכל מפרץ נתחמים בגדרות בתי המלון החדשים ואין להכירם עוד.

למי שהכיר ואהב את שארם בבתוליה, הביקור המחודש באיזור יכול לגרום להלם לא קטן וגם כמה צביטות נוסטלגיה בלב. שארם כבר איננה רק מועדון הצלילה של רולף, מלון סנאפיר ה"זרוק" של עאדלי והחושות של אומבראק במפרץ הכרישים.

וזו גם הסיבה, שאנו במגזין 'ים' החלטנו להציב כמה סימני דרך בבלגן האדיר הזה, ולצאת לעזרתו של הצולל התועה והנבוך מול שפע האפשרויות המוצעות לו. נכון, מידע על כל הקשור בצלילה בשארם מצוי בשפע וקל להשיג. פרסומים של בתי המלון, מרכזי הצלילה, ספינות וסיורים, מצויים בכל משרדי הנסיעות, במגזינים ובמועדונים. מה נשאר? התחום ש"אחרי". מה עושים אחרי הצלילה -  איפה לאכול, איפה לשתות, איפה לבלות.

 

הסגנון אוריינטלי

בבתי המלון המבחר ענק, לכל טעם ולכל כיס. רוב הרשתות הבין לאומיות מיוצגות כאן בגדול, בחמישה וארבעה כוכבים. כולם בנויים בבזבזנות מנופחת של שטח ובסגנון אוריינטלי קיטשי, ותופסים את החופים והמצוקים היפים ביותר.

בתי המלון הזולים יותר בנויים בעיקר בשורה השניה, לא על החוף ממש, סגנון בנייתם צנוע וחסכוני, אך השירותים המוצעים בהם אינם בהכרח גרועים מאלה של "הגדולים".

טווח המחירים גדול למדי (25$- 150$). תמיד כדאי לבדוק עם משרד נסיעות מומחה לאזור ובעל קשרים טובים בו. כך ניתן, בעיקר מחוץ לעונה, להשיג "דילים" טובים וזולים מאוד, גם במלונות היקרים ביותר.
הנה שלושה בתי מלון, שלושה עולמות שונים, שהם חתך אופייני למתרחש בשארם א שייח:

מי שרוצה מלון 'דה לוקס' ולא רוצה, או לא יכול, לשלם את מחירי ההילטון, המוונפיק, או המריוט, שינסה את מלון "גאזלה". מוותיקי מלונות 4 הכוכבים בשארם. ממוקם במרכז מפרץ נעמה, בין ההילטון למוונפיק, בנוי ברווחה מאופקת ונעימה. החדרים מרווחים, נקיים ומתוחזקים, כמו המלון כולו, במקצועיות ובהקפדה רבה. השירות מעולה ויעיל ומזנון ארוחת הבוקר עשיר ומגוון. למלון 4 מסעדות ובר פופולרי על החוף, עם מוסיקה מצוינת לריקודים. כל הנוחיות, השקט האינטימיות והפינוק של מלון 4 כוכבים, ללא ההמולה והפומפוזיות האופיינית להם. צמוד למלון גזאלה, נמצא מועדון הצלילה הנודע Sinai Divers של רולף שמידט, אבי הצלילה הבין לאומית בשארם.

מלון "סאנאפיר" הנו ללא ספק המלון האותנטי והידידותי ביותר בשארם. מיום פתיחתו (1988) ועד היום, שומר סאנאפיר על אפיו וסגנונו הייחודי, נזהר מפיתויי האופנה והגחמות המתחלפות של תעשיית התיירות העולמית ונאמן לרעיון המושגי של מייסדו ומנהלו עאדלי א מסטקווי, איך ומה צריך להיות מלון במקום שכזה. עאדלי הצעיר הגיע ממצרים לשארם לאחר הפינוי הישראלי, חסר כל, התיידד עם אומבארק הבדווי, בן המקום ממפרץ הכרישים, ויחד רקמו השניים תוכניות כיצד לנצל את המצב והמעמד המיוחד של איזור דרום סיני המצרי החדש, ולממש בו את חלומותיהם. שניהם היום, כל אחד בדרכו, הם מהטייקונים הגדולים בשארם, בעלי רכוש, ממון ומאוויים שהתגשמו.

עאדלי, גבה קומה ושרמנטי, שיבה זרוקה ברקותיו והיפיפיה ה"תורנית" הצמודה לצדו, מדבר בגעגועים על העבר ובגאוה על הישגיו ותכניותיו לעתיד. חלומו הגדול -  הקמת "דיסנילנד" מדברי בסיני. יזמים "חולמים" מסוגו, שמימוש רעיון חשוב להם לא פחות ממימוש רווחים, מצליחים בדרך כלל והצלחתם האישית היא גם הצלחת הכלל.

מלון סאנאפיר הוגדל והורחב עד גבול האפשר. ניצול מרבי ומתוחכם של החלל והמרחב, שהיה העקרון המרכזי בארכיטקטורה של המלון, נשמר במלואו, כמו גם הסגנון של מבוכי הקשתות, המדרגות החיצוניות המובילות מכל מקום לכל מקום והגגות הקמורים. הפטיו הפנימי הורחב, נוספה בריכת שחייה קטנה ומפל מים ומדרגות ההסבה הגדולות המרופדות בכריות רקומות, ממשיכות להיות המקום הכי "מדליק" בשארם, לבילוי ערב עם המוסיקה החיה, הנשנושים הטעימים והשישא (נרגילה) הממסטלת. למלון מסעדה גדולה, בר עם שולחן ביליארד וטלויזיה גדולת מסך, בית קפה גדול במדרכה שבחוץ וכמובן הדיסקו הגדול מכולם -  Bus-Stop - גאוותו הגדולה של עאדלי, שעליו עוד נדבר.

 

מערבלי בטון ומנופים

בשנת 1984 הוביל אומבארק את קבוצת הצוללים הראשונה בסירת הדיג שלו לאי טיראן ובכך נפתח העסק המשגשג "מפרץ הכרישים". אלא ש"מפרץ הכרישים" של אומבארק נדבק גם הוא מתזזית הפיתוח והוא הומה מרעש מערבלי הבטון והמנופים. זוכרים את האוהל הבדווי שנמתח למרגלות המצוק, את סירת הדיג במפרץ, שהיו כל ה"עסק"? כיום נבנים שם חדרי בטון ממוזגים, בניין מנהלה ומשרדים, מסעדה, מועדון צלילה גדול ומזח סירות.

אומבארק, הבדווי בן המקום, היה מחובר היטב לישראלים במשך כל תקופת שלטונם במקום. בחושיו הבריאים ובכושר ההשרדות שניחן בו, קלט היטב לאן נושבת הרוח במקום הנידח הזה. קשריו עם הישראלים עשו אותו לאישיות מקומית מוכרת ואהודה והשלטונות המצריים שבאו בעקבות הסכם השלום, למרות חשדנותם היתרה, לא יכלו להתעלם ממנו וגם לא למנוע ממנו מלממש את תכניותיו. תקופה ארוכה התעמת עם השלטונות, אך בין מעצר למעצר קנה ושיפץ קומפרסור ישן, הקים את האוהל ומבנים ארעיים אחרים באתר. הוא הביא פועלים מומחים מקהיר ובנה במו ידיו את Freedom 1, סירתו הראשונה להובלת צוללים.

ב1988- החלה הפעילות המלאה של "מפרץ הכרישים". קבוצות מאנגליה והרבה ישראלים החלו להגיע. ציוד צלילה להשכרה, מסעדת דגים מצוינת וזולה יחסית (בין 25-35 לירות מצריות) ומקומות לינה זולים ובעיקר האוירה המיוחדת, המחירים הזולים ואישיותו האותנטית של בעל הבית, הוציאו את שמו של המקום למרחוק. מאז ועד היום "מפרץ הכרישים" ואומבארק הם יעד וסמל לתיירות צלילה תרמילאית, צעירה, אולי "זרוקה", וזולה, שאין לה הרבה מתחרים באזורנו.

אומבארק, הדייג הבדואי, הוא כיום איש עסקים מצליח. יחף, בגופיה ומכנסיים קצרים הוא יושב בשיכול רגליים על הכסא במשרדו הממוחשב והממוזג ומסכם את שיחתנו כך: "לפני 10-15 שנה הייתי בעל בית אמיתי. היום בשביל הכסף, זה טוב, אבל לא בשביל הנשמה. היום אני כמו אסיר של העסק, כאן אני מתחיל וכאן אני גומר. כל יום חוקים חדשים, תקנות, ניירות, שלטונות. אין קשר אישי אמיתי עם האנשים כמו שהיה אז, יש כסף יש הכל מה שצריך אבל אין חופש לנשמה".

 

מבהיקים ומצוחצחים

סדר יומם של הצוללים בשארם עמוס למדי בדרך כלל. הצלילות ממושכות ומעייפות ובתי המלון והאכסניות מציעים את כל מה שצריך, כך שאין צורך לצאת מתחומם. אלא שאנחנו ממליצים, בכל זאת, לקום, לזוז ולהציץ סביב. שארם היא תופעה מעניינת מכל בחינה שהיא -  אנתרופולוגית, אנושית, כלכלית, סביבתית ואפילו גסטרונומית.

ארוחת צהריים בשארם צריך לקחת בקלות. נכון, מזנוני ארוחות הבוקר בבתי המלון, החום, הפעילות היומית, עושים אותה למיותרת כמעט. למי שבכל זאת צריך ורוצה, אין בעיה. רשתות המזון המהיר הבינלאומיות מיוצגות כאן בכבוד רב. שלושה מוסדות חדשים מבהיקים ומצוחצחים מאתרים מייד: "מקדונלדס", "קנטאקי פרייד צ'יקן" ו"פיצה האט". פתרון אידאלי להאכיל ילדים רעבים, בזול ועל בטוח. מקדונלדס נמצא ברחוב "הראשי", המקביל לטיילת ממערב. השניים האחרים ברחוב עומר לוטפי, רחוב העסקים החדש, מקביל לכביש הראשי ממזרח.

ארוחת צהרים קלה, וטעימה להפליא אפשר לקבל בקפה החדש בקומה העליונה של מועדון הצלילה ומלון "כאמל". Camel Diving Club" " מועדון הצלילה המצרי הראשון בשארם שהוקם ומנוהל על ידי הישאם גאבר, הוא כיום קומפלקס צלילה, מלון ומסעדות מהמרשימים ביותר בשארם. המקום יוצא דופן בעיצובו, המוקפד בניקיון האבסולוטי ובניהול היעיל המורגש בכל פינה.

לאורה האיטלקיה, יד ימינו של הישאם המנהלת את המקום ביד רמה, מתלווה אלינו ל"כאמל קפה". התפריט חביב ומגוון והאוכל טרי וטעים. אכלנו סלט יווני מעולה ואת החומוס הטוב ביותר בשארם. כן נדגמו סנדוויצ'ים "יצירתיים", כמו שרימפס בלחם ביתי מעולה עם רוטב מצויין, כופתאות בשר צלויות בפיתה בדואית, עם טחינה ובצל ושיפודי דג עם בצל ופלפלים. המסעדה למטה מציעה תפריט עשיר ומפתה לארוחות ערב ברמה דומה.

סנדוויצ'ים מצויינים ברמה אירופית, כולם בלחמים הנאפים במקום, כדאי לקנות במעדניה של יורגן סטולין (עליו ידובר בהמשך). ברחוב עומר לוטפי -  מול פיצה האט. לאכול במקום ולקחת לטיול, לשיט, או סתם לחוף.

מסעדת "טאם טאם" -  על הטיילת ליד מלון גאזלה היא מסעדה מזרחית-מצרית, המגישה אוכל מצרי, כמו פול וקושרי (תערובת של אורז איטרות, גרגרי חומוס ועדשים, עם רוטב עגבניות ובצל מטוגן. מאזה של סלטים מזרחיים שגרתיים למדי ומנות בשר עוף וכבש בגריל. המקום מרווח, נוח ולא יקר.

גלידה מצויינת תקבלו בבר החוף של מלון מוונפיק ובבר הגלידה של גאזלה.

שניהם על "הטיילת".

 

Happy hour

לקראת השקיעה, עם התקררות האויר מתחיל ה"אקשן" בשארם.

הטיילת והרחובות הסמוכים הומים קהל רב המשוטט בין חנויות המזכרות האוריינטליות, דוכני התבלינים והקעקוע, הפפירוסים, השטיחים וכלי הנחושת. בתי הקפה מתמלאים אדם, כולם כאילו מפיגים את חום היום הלוהט ומצפים להפתעות הערב. זוהי שעת האושר ה- Happy hour הקסומה של דרום סיני.

זה הזמן לקפוץ ל- Pirates Bar במלון הילטון פיירוז. המקום מעוצב כמערת עלי-בבה עם רשתות דייגים ושלל אוצרות, שכאילו נשלו ממעמקים. לכאן מתקבצים בשעות אלו מדריכי הצלילה של המועדונים המקומיים, סקיפרים של ספינות הצלילה וסתם צוללים המחליפים חוויות תת-ימיות על כוס קוקטייל צונן, או בירה "סטלה" מקומית, ומתכננים את עלילות הלילה. האוירה רגועה, נעימה וחופשית, המחירים מוזלים (בין 17.30 -  19.30) והבר מצוייד היטב.

מקום פופולרי נוסף לשתייה של לפנות ערב, הוא הבר של Sinai Divers Club,

מפגש נעים של צוללים וצוללות בני לאומים שונים. אפשר גם יחפים ובבגדי ים.

פתוח עד 19.30.

ככלל, מחירי המשקאות החריפים יקרים למדי בכל בתי המלון המסעדות והברים בשארם. בכל המקומות הללו מחירים מוזלים עד 50% בHappy hour-, בשעות הערב המוקדמות.

עד לפני שנתיים שלש, היה בית הקפה המצרי "אל -פישאוי" בלבו של הקניון הראשון והישן של שארם, מקום מפגש פופולרי מאוד בשעות הערב. זהו אחיו הצעיר של בית הקפה הקהירי הנודע בחאן אל חלילי, אך נראה כי קפה "אל פישאוי" הצעיר, החביב והמקומי כל כך בשארם, כשל בתחרות ונוצח על ידי Hard Rock Cafe ודומיו. חבל.

 

איפה אוכלים ארוחת ערב?

זוהי בעיה שמתלבטים בה כל ערב מחדש. שארם מציעה כיום שפע אפשרויות.

בכל בתי המלון הגדולים, יש מסעדות מכל סוג אפשרי, אחדות מהן מפתיעות באיכותן ומחיריהן לא זולים ודומים יותר למחירי מסעדות מקבילות בארץ. מסעדות עצמאיות רבות נפתחו כאן מכל הסוגים ובכל הרמות.

בעצתם של "מומחים" מקומיים יודעי דבר, ניסינו אחדות מהן.


Ristorante El Fanar

מסעדה איטלקית נפלאה, בראס אום סיד. ממוקמת על מצוק המגדלור(מכאן שמה), מעל אתר הכדים. בנויה באופן מרשים ממקבץ של 'כאילו' מגדלי חול יצוקים בצבע אדמה חום וקשורים בינהם על ידי כיפות בד מפרשים.

את המסעדה הקימו לפני כשנה, פרננדו זאווטי ובני משפחתו. פרננדו, בן למשפחת מסעדנים ממודנה באיטליה, השף והמנהל, מפליא ומפתיע באיכות האוכל היוצא ממטבחו, ומקפיד על כל פרט, מאיכותו של שמן הזית וטריותם של הירקות, הבשרים, הדגים ועשבי התיבול ועד לעיצובו המיוחד של התפריט בכריכת העץ. האוכל איטלקי, אמיתי, ללא פשרות.

מומלץ: קרפצ'יו דגים וקרפצ'יו בשר. פרוסות דקיקות של פילה לוקוס טרי, או פילה בקר טרי, בתיבול עדין של שמן זית, שום ולימון איכותיים. פסטות מעולות ופיצות דקות, פריכות וטעימות להפליא, סלטים טריים ומגוונים וכמובן מנות דגים ובשר ממיטב המטבח האיטלקי.

מחיר 60- 70 לירות מצריות לאדם, ללא יין. קצת קשה למצוא את המקום אבל תשאלו ותגיעו. המאמץ כדאי.

טלפון להזמנות: 2156583

Kokai -  מלון גאזלה

מסעדה סינו-יפנית. מעוצבת לפי המתכונת הקלסית באדום צהוב ועץ מצוייר.

בחלקה האחד של המסעדה מגישים תפריט יפני. לשולחנות צמוד משטח צלייה ממתכת והאוכל מוכן לעיני הסועדים. ניתן להזמין ארוחה "מורכבת", הכוללת מבחר סלטים יפניים, מרק היום, שרימפס טריים, פילה בס, או לוקוס, פילה בקר אמריקני, אורז מיוחד ומבחר ירקות בטמפורה. כל המנות מוקפצות לעיני הסועדים בנוסח יפני. מתאים כבילוי ערב למספר סועדים גדול ורעב. המחיר 97 לירות מצריות לאדם.

בחלק הסיני של המסעדה מוגש תפריט סיני "קלסי" עוף ובשר חמוץ מתוק, ברווז פקינזי, מנות בתיבול חריף בנוסח קנטון ושרימפס ודגים מוקפצים, או מאודים. האוכל טעים. המנות גדולות למדי ומוגשות בתוספת אורז מאודה.

המחיר למנה: 30-40 לירות מצריות.

Rangoli -  מלון סופיטל

מסעדה הודית מפתיעה באיכותה במלון יוצא דופן. שלא כמרבית המלונות בשארם הבנויים על שטחים שיושרו ונסללו, בנוי מלון סופיטל על מורד הרכס הסוגר את מפרץ נעמה מצפון. באתר מדהים ביופיו, המשקיף על כל המפרץ, בדיוק במקום בו עמד בית-ספר שדה "נעמה", של החברה להגנת הטבע. אולמות הכניסה והקבלה ממוקמים בפסגת הרכס, מבני המגורים גולשים במדרון תלול עד למישור החוף, בו בנויים כל שירותי המלון, מסעדות, ברים שטחי ספורט ומשחק סביב בריכת שחייה אדירת מימדים. אורחי המלון עוסקים כל זמן שהותם בטיפוס בעשרות גרמי המדרגות המובילות ממפלס למפלס וכבונוס מיוחד למלון זה, שורפים את עודפי הקלוריות ומשפרים את כושרם הגופני.

גיל אטיאס מנהל המלון מקבל את פנינו בפנים מאירות ובעברית רהוטה במבטא צרפתי, מראה לנו בגאווה את נפלאות המקום ומספר על תוכניותיו לעתיד. לפני בואו לכאן ניהל מלון בטבריה. ניהול המלון החדיש והמרשים בשארם הוא אתגר גדול בשבילו והוא מלא בטחון ואמונה באשר לעתידו.

ראנגולי ממוקמת על מרפסת מרווחת במרכז המדרון והנוף הלילי של מפרץ נעמה הזוהר באלפי אורות וצבעים, הנשקף ממנה, מדהים ביופיו. גיל מפקיד אותנו בידיו הנאמנות של השף ההודי הצעיר, פראקאש ואי ואזה, בוגר בית הספר הגבוה לבישול בבומבי. הוא התחיל את הקריירה שלו במלון אוברוי הותיק בעיר מולדתו, עבר לכהן כשף במלון גדול בדובאי ומשם הובא לנהל את המסעדה ההודית.

כפתיח מוגש לנו לאסי, משקה יוגורט קל ומרען מתובל בעדינות בכמון, אחריו מגיע מוליגטאני, מרק העדשים ההודי הקלאסי, בקארי. טעים להפליא.

המנה העיקרית היתה מורכבת ממבחר מנות הטנדורי של ראנגולי -  נתחי עוף במרינדה של יוגורט, צלעות טלה רכות מתובלות בג'ינג'ר וכרדמון, שרימפס ענק במסלה וקארי, והכל אפוי בתנור חרס -  טנדורי.

לקינוח - פירות אקזוטיים בתמצית תפוזים וסורבה מנגו. האוכל נפלא התיבול

מוקפד, עשיר והרמוני, לא חריף מדי, לסועדים שאינם הודים. השירות מקצועי, אם כי עדיין איטי מדי. האוירה נעימה ומפנקת. חויה אמיתית.

 Safsafa

גם בשארם א שייח קיימת עיר תחתית, Down Town אמיתית. לחמישים אלף העובדים בתעשית התיירות המשגשגת דרושה תשתית עירונית של מגורים, שווקים, שירותים. כך, במקביל לפיתוח האדיר של מפעלי התיירות, התפתחה לה עיר תחתית סואנת ותוססת, בשטח שהיה פעם "אזור התעשיה" והמוסכים של שארם ואופירה.

המשוטט בעיר זו חש כאילו שוטט בחאן אל חלילי בקהיר. חנויות מכל הסוגים, מזכרות, תכשיטים, בגדים וכלי בית. דוכני טעמיה -  הפלאפל המצרי העשוי פול, דוכני פירות וירקות ואטליזים, שמקרריהם הם אנקולי ברזל, עליהם תלויים חלקי הבשר באויר היבש והחם. מסביב בתי קפה אופייניים על דרגשי העץ הקלועים, ספלוני התה והנרגילות ועשרות מסעדות מקומיות המגישות את תבשילי הפול, האורז והאטריות ללקוחותיהם המקומיים.

בלב רחובה הראשי של העיר התחתית נמצאת מסעדת הדגים סאפספה. בהמלצה שקיבלנו צויין כי זוהי מסעדת הדגים הטובה ביותר בשארם. בפתח המסעדה דוכן עם דגים טריים ויפים מסודרים על מצע קרח. המסעדה נקיה ומסודרת, על השולחנות מפות ותפריט נאה באנגלית. מסעדה מקומית שפרצה ועלתה מדרגה.

הזמנו לפתיחה סלט אוריינטל. מה שנקרא במקומותינו "סלט ערבי". הגיעו ירקות טריים חתוכים קטן, בצל שמן זית ולימון, עם עיטור של פרוסות תפוז דקות. נהדר. מבחר הדגים קטן למדי ותלוי בשלל היומי. בנוסף מציע התפריט מנות יפות של שרימפס, קלמרי ואפילו לובסטר. הדגים מטוגנים, או צלויים בגריל, טריים ויפים ומתובלים היטב, אך כולם עשויים יתר על המידה ולכן יבשים למדי. טוב תעשו אם תבקשו לא להרוג את הדגים שלכם יותר מן הדרוש. אין לי ספק שבקשתכם תיענה. המסעדה אולי איננה מסעדת הדגים הטובה ביותר, אבל היא נעימה ומסבירת פנים והמחירים בה נוחים בהחלט.

מחיר ארוחה יפה: 50-60 לירות מצריות.

טלפון להזמנות ולהדרכה כיצד להגיע: 660474

Chef Jurgen Restaurant

מקומות כמו שארם הם אבן שואבת לתמהונים וטיפוסים יוצאי דופן למיניהם.

אנשים שהעולם לתוכו נולדו, צר עליהם ובשלב מוקדם בחייהם הם פורשים כנפיים ויוצאים לחפש את החסר. רובם מסיימים את חייהם בחיפוש, מיעוטם, הבונים והיוזמים שבהם, מוצאים, או נכון יותר יוצרים לעצמם את עולמם שלהם, במקומות המשונים והבלתי צפוים ביותר.

יורגן סטולין הוא אחד מאלה. בגיל 20 עזב את ביתו בהמבורג ויצא לנדודיו.

אינדונזיה היתה תחנתו הראשונה. שם פתח את מסעדתו הראשונה וגילה את אהבתם הגדולה של בני האדם לבשר טוב ואת אהבתו הגדולה לספק לבני האדם את מאוייהם בתחום זה בצורה הטובה ביותר האפשרית.

משם נדד יורגן ברחבי המזרח הרחוק והקרוב, הגיע לעקבה ואחרי מספר שנים שם הגיע לשארם. מסעדת יורגן והבשר שהוא מגיש בה הם שם דבר ברחבי סיני.

המסעדה ממוקמת ב"פיג'ן הול", בכניסה לשארם, בצד המערבי של הכביש הראשי. יורגן, כבן 60, עב בשר וחייכני, יושב עם כוס הבירה הנצחית ובקולו העמוק מתאר בגאווה את נפלאות מסעדתו ובה בעת רודה בעובדיו הנשמעים לו בהערצה עמוקה.

תפריט המסעדה מציע שפע אפשרויות, סלטים, פיצות, פסטות, המבורגרים למיניהם ועוד. אבל, אצל יורגן אוכלים בשר. זה מה שהוא יודע ואוהב לעשות.

הבשר מיובא מארה"ב ומצטיין באיכותו. סטייק פילה משובח 180 גרם (38-75 לירות מצריות), סטייק אנטרקוט 200 גרם (32 לירות) וגולת הכותרת סטייק -  T Bone אדיר 600-700 גרם (60 לירות). כל הסטייקים מוגשים עם תוספת תפוחי אדמה ורטבים שונים לפי בחירה. לאוהבי הבשר האמיתיים אין אלטרנטיבה טובה יותר מהסטייקים של יורגן.

יורגן מציע גם דגים טובים וטריים, אבל רק כאשר יש אמנם דגים טריים מהשלל היומי.

המומחיות של יורגן היא, דג שלם אפוי בתנור, עטוף בנייר כסף עם עגבניות, בצל, שום, פלפלים ירוקים ועשבי תיבול. המנות גדולות ונדיבות, כמו יורגן עצמו, והכנסת האורחים הלבבית - נדירה.

 

שעת הדיסקו

סיימנו את ארוחת הערב, כבר מאוחר, הרחובות מתרוקנים, הדוכנים מתקפלים והטיילת שוממה. אך, בכך לא נסתימו חיי הלילה של הבירה הנוצצת של דרום סיני. זוהי שעת הדיסקו.

התחרות, כמו בכל התחומים במקום הנתון בתזזית של פיתוח, גדולה וקשה. אבל, תוצאותיה בתחום זה, שלא כבתחומים אחרים, מפתיעות ביותר. הגדולים, החזקים, הבינלאומיים והאופנתיים לא עמדו בתחרות מול המקומי, האוטנטי, הקטן והחלש ונפלו. הכוונה כמובן היא ל- Bus Stop, הלב הפועם של חיי הלילה במפרץ נעמה.

ראשון המתחרים בו היה הדיסקו הנוצץ והחדיש של ההילטון פיירוז, שאיים לבלוע את כל בלייני שארם. היום זהו Disco Internet, שקט ואפלולי, המציע גלישה באינטרנט ושימוש בדואר אלקטרוני, בחמש תחנות מחשב המוצבות על מה שהיה פעם הבר המפואר. המחיר: 15 לירות מצריות לשעה.

אחריו נפתח ברעש גדול, "הקקטוס" של מלון מוונפיק. דיסקו מפואר שמשך תיירים, משקיפי או"ם ושאר בעלי יכולת. היום -  סגור. וכך גם אחרים.

ה- Hard Rock Cafe הופיע כמטאור בשמי חיי הלילה של העיר. מבנה בומבסטי,

עיצוב אמריקני עם כל האביזרים הידועים הקשורים בכך, ניהול מקצועי, בר אדיר ממדים והתפריט הבין לאומי של הרשת.

בניו יורק, לונדון, שארם או מכסיקו סיטי , המראה, התפריט, הרעש וחיוכי המלצרים, הם אותו הדבר בדיוק. עם זאת אי אפשר שלא להתפעל מהזרימה המתוכנתת, המדויקת והיעילה להפליא של כל המרכיבים הפועלים במקום.

התפריט ידוע לכל מי שביקר באחד מההרד-רוקים בעולם. מנות גדולות מגוון בינלאומי פופולרי וטעים. המחירים דומים למחירי המקום בתל אביב.

השירות מהיר, קופצני אפילו והמלצרים מתפנים מדי פעם לריקוד קבוצתי על רחבת הריקודים ומתזזים בדייקנות לצלילי Y.M.C.A. הרד-רוק קפה הוא ללא ספק תופעה חדישה וחריגה בחלק זה של העולם. צריך להמתין ולראות כיצד ייראה המקום עם חלוף הלם החידוש. בסופי שבוע המקום מפוצץ ופתוח עד 03.00 בבוקר.

נשארנו עם ה- Bus Stop -  הבייבי של עאדלי והדובדבן בקצפת של מלון סאנאפיר. דיסקו מרתק, שתיירים ומקומיים כאחד מכל רמות ההכנסה, ההשכלה והגיל ממלאים אותו, רוקדים אל תוך הבוקר, שותים, ונהנים ללא סייג בזול ובכיף.

המקום מרווח למדי, הסאונד מצויין והמוסיקה מעודכנת. יש גם מרפסת גדולה לשאיפת אויר צח וייבוש הזיעה. בסופי השבוע (חמישי -  שבת) קשה מאד להכנס. יש תור ארוך ליד הדלת כל שעות הלילה. בואו מוקדם. דמי הכניסה, כולל משקה ראשון: 20 לירות.

בקרוב מאוד יחנוך עאדלי את הכניסה החדשה לדיסקו מהרחוב, שתהיה דרך דלתות אוטובוס קומתיים שיוצב במקום.

רוכשים ביטוח צלילה דרכנו ומצטרפים חינם !! לאלפי מנויי מגזין "ים"
לרכישת ביטוח צלילה לחץ כאן