...Loading...
קבל מחיר הכי טוב שיש!

קורסי צלילה, טיולי צלילה,
ציוד צלילה, ציוד צילום תת מימי
קורסים לצילום תת מימי

השאירו פרטים ונחזור אליכם
עם הצעת מחיר!

שם:
טלפון:
הצעת מחיר ל:
דוא”ל:
הערות ובקשות מיוחדות:
...טוען...

המון רימון

הרימון הוא אחד משבעת המינים שבהם נתברכה הארץ, אבל מוצאו דווקא מאיראן ואפגניסטן. משם הוא התפשט לכל רחבי תבל. בנצרות, הרימון הוא סמל לתחייה וחיי הנצח של ישו, ביהדות הוא סמל לחוכמה ובאיסלאם הוא סגולה לבנים. בלי קשר לתכונותיו המיתולוגיות, הרימון נהדר גם עם דג מאודה בנוסח גרוזיני

מאת גיורא רז

האביב חלף, הקיץ נאסף הגשם שב, ובדוכני הפירות בשווקים שוב מככבים הרימונים.
אין עוד פרי כרימון, הטבוע עמוק בדתות, בפולקלור ובמסורת של כל כך הרבה עמים.
עץ הרימון ירוק העד, חזק ומסתגל לחום, קור ויובש. הרימון הוא אחד משבעת המינים שבהם התברכה הארץ, אבל מוצאו מאיראן ואפגניסטן, ובשלבים מוקדמים של הציוויליזציה, הוא התפשט צפונה, דרומה, מזרחה ומערבה. לסין, להודו, לאינדונזיה וליפן. לקווקז ולמזרח רוסיה, לאגן הים התיכון ולבלקן. לדרום אמריקה עם הקונקויסטדורים הספרדים, ולאפריקה הקולוניאליסטית.
הרימון היה נטוע בגנים התלויים של בבל, בבוסתנים של פרעוני מצרים, בחצרות פיניקיה, בקרתגו, ברומא העתיקה ובגני הנאהבים של שיר השירים התנכי.
ביהדות, הרימון נערץ בשל יופיים של העץ והפרי, שמסמלים קדושה, פוריות ושפע. פרי הרימון הופיע תכופות כאלמנט קישוטי בארכיטקטורה היהודית הקדומה, על עמודי בית המקדש, בנייני ציבור, בתי כנסת ופסיפסים.
על-פי המסורת, הרימון מכיל 613 גרגרים כמספרן של תרי"ג המצוות של התורה (למעשה יש בו הרבה פחות מזה, תנסו לספור) ובשל תכונות קדושה וברכה אלה הוא נאכל בסעודת ראש השנה.
בגן העדן, כפי שהוא מתואר בקוראן, מופיע הרימון במקום מכובד ואגדה איסלאמית מספרת שבכל רימון ישנו גרעין אחד שירד מגן העדן. לפי מסורת בדואית עתיקה, שובר החתן ביום חתונתו, לפני כניסתו לאוהל עם כלתו, רימון גדול ויפה. גרעיניו הרבים של הרימון הם ערובה למספר רב של בנים זכרים.
לבודהיסטים יש שלשה פירות מקודשים: התפוז, האפרסק והרימון.
במיתולוגיה היוונית ידוע הסיפור על פרספונה, בתם של זאוס מלך האלים ודמטר אלת הטבע והפיריון, שנחטפה על ידי הדס אל השאול והובאה אל ממלכתו האפלה. הצעירה נשבעה לא לאכול דבר עד שיגאלו אותה משביה, אולם לא עמדה בפיתויו של הדס ואכלה שישה גרגרי רימון. בשל כך נאלץ אביה להסכים לעיסקת טיעון עם הדס, לפיה תשהה הנערה שישה חודשים בשנה בשאול עם בעלה ובשאר חצי השנה תהייה חופשייה בעולם החיצון. כך נוצרו החורף והקיץ.
בנצרות, הרימון הוא סמל לתחייה וחיי הנצח של ישו והוא מופיע בציורים דתים רבים בהקשר זה.
מאז ומתמיד נחשב הרימון, על כל חלקיו, כמאכל עם סגולות רפואיות חשובות ביותר. מעבר לתכונות הפולקלוריות של פוריות, אפרודיזיאק רב עוצמה וערובה לזוגיות טובה, מאשררים מחקרים רפואיים מודרניים, כי הרימון אכן טוב לבריאות. הוא משפר את תפקודי הלב, הכבד והקיבה; עוזר בבעיות עיכול שונות והוא גם אנטי אוקסידנט יעיל.
חוקרים בטכניון בחיפה, בראשותו של ד"ר אפרים לנסקי, פירסמו לפני שנתיים כי יותר ממחצית מתאי סרטן השד שטופלו במעבדה בשמן שהופק מגרעיני רימון נהרסו תוך שלשה ימים. בניסיון נוסף, נחשפו תאי סרטן השד לצד תאים בריאים ליין רימונים ולתמצית שהופקה מקליפות הרימון. כל התאים הבריאים לא הראו כל תגובה למוצרים אלה, בעוד ש כ -75 אחוז מהתאים הסרטניים נהרסו בהשפעתם. אכן גם יפה וגם רופא.
לא שכחתי, שבאוכל אנו עוסקים, והרימון הוא קודם כל טעים, מרווה וחגיגי בכל מאכל ומשקה שבו הוא לוקח חלק.
ברבים ממטבחי העולם, בעיקר באלו של אסיה, הבלקן וצפון אפריקה, משמש הרימון כמרכיב חשוב במאכלים ומשקאות רבים.
ומה עם הקושי והלכלוך שבהכנתו לאכילה ומה עם הכתמת הבגדים?
לא צריך להיכנס עירום למקלחת כדי לפתוח רימון ולהוציא את גרגריו העסיסיים. פשוט חוצים אותו לשניים לרוחבו מעל קערה בכיור, וכשהחלק החתוך למטה חובטים בקליפה בעזרת כף וכל הגרגרים נופלים בקלות לקערה. מיץ אפשר לסחוט בקלות מחצאי רימונים במסחטת מנוף של מיץ תפוזים.
לארוחת חג קצת שונה, הנה כמה מתכונים מצוינים עם רימונים:

ראיטה - (משקה יוגורט הודי) עם מיץ רימונים (ארבע מנות)
שני גביעי יוגורט כפרי משובח.
מיץ סחוט משני רימונים, גרגרי רימון אחד לקישוט.
כף גדושה של עלי נענע קצוצים דק.
כף ג'ינג'ר טרי מגורר.
לערבב את המיץ, היוגורט, הג'ינג'ר והנענע בקנקן.
לקרר היטב במקרר למזוג לכוסות ולקשט בגרגרי הרימון
נהדר ומרווה כפתיחה לארוחה

דג מאודה עם רוטב רימונים (מתכון יהודי מסורתי מגרוזיה, ארבע מנות)
ארבעה דגים (בס או לברק או פורל) במשקל 400-300 גרם כ"א.
מלח ופלפל שחור גרום.
חמש כפות חמאה מומסת (או שמן).
כוס רוטב רימונים (מתכון בהמשך).
חצי כוס גרגרי רימון.
לרוטב
חמישה רימונים בינוניים.
שתי כפות בצל קצוץ דק.
שתי כפות בזיליקום קצוץ דק.
שתי כפות כוסברה קצוצה.
שתי שיני שום מעוך.
לתבל את הדגים במלח ופלפל, להניח את הדגים בתבנית אפיה בגודל מתאים. לצקת את החמאה על הדגים. להוסיף לתבנית מים שיכסו כמעט את הדגים.
להכניס לתנור בחום של 170 מעלות ולאפות. לצקת את הנוזלים על הדגים כמה פעמים במשך האפיה, עד שהדגים מוכנים (כ-25 דקות).

הכנת הרוטב
לסחוט את המיץ מהרימונים ולסנן.
להרתיח את המיץ ולצמצם למחצית הכמות.
להסיר מהאש ומיד להוסיף את יתר המרכיבים.
כשהדגים מוכנים להעביר בזהירות לצלחות, לצקת עליהם את הרוטב ולקשט בגרגרי הרימון.

רימונים בקמפרי ואשכולית (שתי מנות)
כף סוכר.
אחת וחצי כפות קמפרי.
אשכולית גדולה (רצוי אדומה).
גרגרים מרימון אחד.
לערבב את הקמפרי והסוכר בקערה.
לקלף את האשכולית, כולל הקליפה הלבנה.
מעל הקערה לחתוך ולהפריד את פלחי האשכולית מהקרומים.
לערבב בזהירות את פלחי האשכולית והקמפרי, ולקרר לפחות שעה.
לצקת את תערובת הקמפרי והאשכולית לגביעי קינוח ולהניח למעלה את גרגרי הרימון.